Standaard plisse & honingraat gordijnen

Om de juiste raambedekking te vinden voor de juiste kamer die ook nog eens past bij uw smaak, dat is vaak een hele kunst. Nu is het aanbod ook erg groot. Dat maakt de kans aan de ene zijde veel groter dat u de juiste raambedekking vindt, terwijl het aan de andere kant juist moeilijker wordt.

U kunt overweldigd raken door de vele opties. Mocht u grote waarde hechten aan privacy, houden van flexibel instellen van het daglicht én het creëren van een echt thuisgevoel, dan is de keus simpel: dan zijn standaard plissé honingraat gordijnen vast iets voor u.

11 artikel(en)

per pagina

11 artikel(en)

per pagina

Waar zijn plissé honingraat gordijnen aan te herkennen?

Het woord ‘plissé’ is een Frans woord dat ‘geplooid’ betekent. En daarmee geven we gelijk het belangrijkste kenmerk aan van dit product. Het beschikt over prachtige plooien, waardoor het gordijn bij het omhoog halen als een accordeon in elkaar valt. Ook wanneer deze standaard plissé honingraat gordijnen het gehele raam bedekken zijn de vouwen nog steeds goed zichtbaar. Maar er is meer. Deze producten zijn voorzien van een honingraat, wat betekent dat er sprake is van twee lagen stof. Zodra het gordijn volledig is gesloten, ziet u aan de zijkant vormen ontstaan die sterk doen denken aan een honingraat. En doordat het ophangkoord is verwerkt in deze constructie, is het aan de buitenzijde niet zichtbaar. Daardoor ontstaat een chique en strakke look.

Plissé honingraat gordijnen zorgen voor extra sfeer

Het is een uitkomst om plissé honingraat gordijnen voor de ramen te hebben, om meerdere redenen. Niet in de laatste plaats zorgt het voor een stuk extra sfeer. Niet alleen kan het ontbreken ervan een koude aanblik geven, het ontbreken zorgt ook voor dat er hard licht naar binnen komt. En dat is van cruciale invloed voor de sfeer die tot stand komt. Plissé honingraat gordijnen brengen hier verandering in. Ze zorgen ervoor dat er een beperkte mate van licht binnen kan komen, wat sfeer verhogend werkt. Daarbij is de raambedekking zelf al zeer aansprekend om te zien. Het brengt rust in de kamer. Wie zelf al in huis plissé honingraat gordijnen voor het raam heeft hangen, weet wat we hiermee bedoelen.

Verduisterende werking

Er is een belangrijk verschil tussen de standaard plissé honingraat gordijnen en de plissé rolgordijnen top down bottom up. De gordijnstof is bij de standaardversie alleen van boven naar beneden te schuiven. Daarom heet het ook wel “bottom up”, terwijl de andere variant juist in beide richtingen te verplaatsen is. (Dit wordt dan ook wel “top down, bottom up” genoemd). Wat dus niet mogelijk is met het standaardproduct is om het gordijn naar het midden van het raam te schuiven. Het grote voordeel van plissé honingraat gordijnen met verduisterende stof is juist dat ze bijna geen daglicht doorlaten. Dat is een ideale eigenschap wanneer u zonlicht volledig buiten wilt houden, zoals in een slaapkamer. Dankzij een plissé honingraat gordijn kunt u zelfs overdag een dutje doen, omdat u hiermee de gehele kamer kunt verduisteren.

Zeer sterk isolerend

Deze verduisterende werking heeft nog een belangrijk voordeel, namelijk dat uw privacy gewaarborgd wordt. Hierdoor voelt u zich vrijer in uw eigen woning met de wetenschap dat niemand naar binnen kan kijken. Het heeft tevens een sterk isolerende werking. Vooral in de zomermaanden scheelt dit veel aan warmte, terwijl het in de wintermaanden er juist voor zorgt dat de warmte binnen de muren blijft van de kamer. Dit type gordijnen levert u een energiebesparing op tot wel 46%. Dat scheelt niet alleen veel geld aan stookkosten, maar ook hebt u de investering van plissé honingraat gordijnen snel weer terugverdiend.

Kijk eens in ons assortiment en ontdek de mooie designs en het brede scala aan moderne kleuren.