Semi-Transparant

Wanneer u hebt besloten rolgordijnen voor ramen in uw woning te willen hebben, zijn er verschillende opties. Wilt u verzekerd zijn van een goede nachtrust en niet ’s ochtends al zeer vroeg gewekt worden door de opkomende zon? Dan ligt een verduisterend rolgordijn voor de hand. Zoekt u juist een soort rolgordijn dat overmatig zonlicht tegengaat, maar daglicht juist toestaat?

Dan is een transparante versie de beste keus. Het nadeel hiervan is echter dat dit ten koste kan gaan van uw gevoel van privacy. Rolgordijnen semi-transparant bieden het beste van beide werelden. Ze zijn lichtdoorlatend, maar er kan er niet van buitenaf naar binnen worden gekeken. Juist deze combinatie maakt dat ze zo gewild zijn.

3 artikel(en)

per pagina

3 artikel(en)

per pagina

Rolgordijnen semi-transparant geven privacy zonder een opgesloten gevoel

Dankzij deze raambekleding kan het daglicht gewoon binnenkomen, hetzij in beperkte mate. Het biedt een uitstekende bescherming tegen de zon en verandert hard licht in een zachte gloed. U kunt een semi-transparant rolgordijn prima gebruiken voor in de woonkamer of in een hal. En daarnaast is het bieden van een mate van privacy is een grote plus. Mensen van buiten kunnen overdag niet naar binnen kijken, waardoor er een vrijer gevoel ontstaat in uw eigen huis. Wanneer u middenin de stad woont en er veel verkeer langs uw huis rijdt, is het kopen van een semi-transparant rolgordijn een logisch gevolg. Maar ook op meer afgelegen locaties kunt u zich prettiger voelen bij een gordijn dat doorkijk belemmert.

Mocht u een offday hebben of gewoon een dagje voor uzelf willen plannen, dan kunt u dankzij rolgordijnen semi-transparant u echt even afsluiten van de buitenwereld. Of u nu een dagje Netflixen wilt vanaf de sofa en/of ongegeneerd een pyjama dag wilt beleven, u kunt zich echt even helemaal op uzelf richten. Wanneer het donker wordt en er brandt licht in huis, dan zijn eventuele contouren van mensen in de woning het enige dat voorbijgangers kunnen zien.

Diverse kleuren semi-transpaarante rolgordijnen

Mocht u al de keuze hebben gemaakt voor semi-transparant, dan rest nog het vinden van de juiste kleur. Kleuren als wit, crème en beige doen het altijd goed. Ze zijn goed toe te passen in het interieur en geven de betreffende ruimte rust mee. Maar mocht u liever kiezen voor een warme kleur, dan kan dat natuurlijk ook. Er zijn een groot aantal mogelijkheden, van mintgroen tot bruin en van geel tot paars.

Isolerende werking van semi-transparante rolgordijnen

Een bijkomend pluspunt is dat deze rolgordijnen semi-transparant isolerend werken. Zeker wanneer u naar een mogelijkheid zoekt om een bepaalde ruimte in huis – dat niet voorzien is van dubbelglas – warmer te laten voelen, is deze raambekleding een goede keus. Het zorgt er namelijk voor dat niet alleen kou van buitenaf geweerd wordt, maar ook dat de warmte in de kamer beter binnen de muren blijft. En ook dempt het geluiden binnenshuis, waardoor er een prettigere leefomgeving wordt gecreëerd op simpele wijze. U hebt in dit geval de keuze uit het plaatsen van rolgordijnen in het kozijn of op het kozijn.

Houd bij het kiezen van een bepaalde semi transparant rolgordijn wel rekening met het type raam. Zo levert een rolgordijn op het kozijn van een kantelraam als beperking op dat het raam niet geheel geopend kan worden en/of de vensterbank deels of volledig verdwijnt.

Wanneer kwaliteit je voorkeur heeft

Het kopen van rolgordijnen is gelukkig voor elk budget toegankelijk. Mocht u de hoogst mogelijke kwaliteit een belangrijk punt van aandacht vinden, dan is het merk Verano vast dat wat u zoekt. Een kenmerk van dit merk is het schoonmaakgemak. Deze rolgordijnen zijn heel makkelijk te reinigen en trekken tevens weinig stof aan, waardoor het ultiem geschikt is voor mensen met een stofallergie of allergisch zijn voor huisstofmijt. Het enige dat u dus hoeft te doen na installatie is te genieten van de praktische en sfeervolle eigenschappen.