Vouwgordijnen

Moeite met het vinden van de juiste raambekleding? Wellicht voelt u dan iets voor de elegantie en het sfeervolle karakter van vouwgordijnen. Dit type gordijnen is al decennialang mateloos populair. Ze kennen nagenoeg dezelfde praktische eigenschappen als rolgordijnen, maar verschillen sterk in uitstraling.

Kies voor vouwgordijnen die overdag zorgen voor het voorkomen van een te veel aan daglicht of juist voor een product die in de avonduren zorgt voor meer privacy.

2 artikel(en)

per pagina

2 artikel(en)

per pagina

Vouwgordijnen: Zeer praktisch en elegant

Ze zijn verkrijgbaar met de baleinen aan de voorzijde of aan de achterzijde. Uw keuze is afhankelijk van hoezeer u de plooien op wilt laten vallen. Deze plooien zijn rechthoekig van vorm. Het maakt het mogelijk om het gordijn in delen omhoog of omlaag te rollen. Wanneer het vouwgordijn het raam volledig bedekt, zijn er diverse horizontale strepen zichtbaar die zich op een gelijke afstand van elkaar bevinden. Ze zijn dus zeer praktisch, maar bovenal een speels en aansprekend item.

Heeft u meerdere ramen en daarom ook meerdere vouwgordijnen? Dan hoeft u nooit meer moeite te doen om de gordijnen op gelijke hoogte in te stellen. Dankzij de horizontale lijnen bepaalt u eenvoudig de stand. Daarin hebben ze al een streepje voor als we ze vergelijken met rolgordijnen.

Vouwgordijnen weer als nieuw na een wasbeurt

Het kan voorkomen dat er in de loop van de tijd vliegenpoep op te vinden is, ze per ongeluk aangeraakt zijn met vieze handen of ze een viezige laag hebben gekregen door stof. Dan kunt u kennismaken met nóg een groot pluspunt van vouwgordijnen, namelijk dat ze machinaal wasbaar zijn. De constructie binnenin de gordijnen kunt u eenvoudig verwijderen en weer terugplaatsen na de wasbeurt. Dan is een wasbeurt van 30 graden voldoende om ze weer als nieuw uit de wasmachine te laten komen. Was ze op een fijn programma en voorkom centrifugeren. Vervolgens hangt u ze enigszins vochtig weer terug, zodat kreuken voorkomen worden. Het gebruik van alleen een vochtig doekje wordt afgeraden voor reiniging van vlekken.

Kiezen van de juiste kleur vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse zachte tinten. Voor het kiezen van de juiste kleur voor de juiste ruimte is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimte, het interieur, de kleuren die er al aanwezig zijn en natuurlijk uw persoonlijke smaak. Het is aan te raden om voor raam in een kleine kamer voor een zo licht mogelijke kleur te kiezen, zodat de ruimte optisch groter lijkt. Het is belangrijk dat ze niet al te zeer in het oog springen, maar een goede aanvulling zijn op wat er al is. Vraag gratis kleurstalen aan om het materiaal te voelen en een goed beeld te krijgen bij de kleur.

Vouwgordijnen bieden bescherming tegen warmte, kou en inkijk

Vouwgordijnen zijn van een licht doorschijnend polyester gemaakt, waardoor men zich niet compleet afgesloten voelt van de buitenwereld. Dankzij vouwgordijnen worden hinderlijke zonnestralen gefilterd, terwijl een beperkte mate van daglicht de ruimte doet verlichten. Ook wanneer ze helemaal naar beneden zijn gerold komt er een prachtige filtering van het licht tot stand. Ze hebben zowel in de zomer als in de winter een isolerende werking. In de zomer zorgen ze bescherming voor warmte, terwijl ze in de winter juist beschermen tegen kou van buitenaf. Daardoor hoeft u op koude dagen minder te stoken, wat een kostenbesparing oplevert. Afhankelijk van uw wensen kunnen de baleinen zowel in het kozijn als aan de voorzijde van het raam worden geplaatst. Dienen ze vooral om warmte tegen te gaan? Dan is het te adviseren om ze in het kozijn te plaatsen. Zo krijgt warmte minder de kans om zich tussen het raam en het gordijn op te houden.