Vragen over Rolgordijnen

Wat is het verschil tussen Verano rolgordijnen en Budget rolgordijnen ?

Beide producenten gebruiken hoogwaardige materialen en componenten en beide geven dan ook 2 jaar garantie op hun producten.

Verano is echter ruimer in hun afmetingen en kent meer mogelijkheden m.b.t. opties, bediening en kleuren.

De afwerking van de Verano producten is net even ietsje mooier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gebruikte koordknopjes. Het verschil zit echt in de kleine details.

Verano heeft hun eigen bezorgdienst. Hierdoor is het mogelijk om grotere afmetingen zelf veilig af te leveren in auto's die speciaal voor het afleveren van raambekleding zijn ingericht.

De budget producten worden in de regel afgeleverd door UPS. 

-Wat is de levertijd van rolgordijnen ?

Normaal gesproken krijgt u uw "Budget" producten binnen 14 dagen thuisbezorgd

Verano producten worden binnen 2 a 3 weken thuis bezorgd.

 - Wat is de kleur van het systeem?

De kleur van het systeem en de onderlat van onze Budget rolgordijnen is altijd wit. (Ral 9016). Bij dunnere stoffen is het eventueel ook mogelijk om de onderlat in de stof te laten naaien.

Bij Verano producten kunt u kiezen uit: Wit, Technisch zilver or Zwart. Bij dunnere stoffen is het eventueel ook mogelijk om de onderlat in de stof te laten naaien.

- Hoe dik is de buis van het systeem?

Standaard wordt een buisdiameter van 32mm ingezet. Bij zwaardere stoffen en/of brede rolgordijnen wordt een buisdiameter 42mm ingezet.

Let op: rolgordijnen naast elkaar of in een rechte hoek hebben altijd ruimte tussen de 2 stoffen. Voor meer informatie, neem contact op met onze helpdesk.
 

- Hoe breed zijn de stoffen voor rolgordijnen?

De stofbreedte voor onze rolgordijnen is varieert tussen de 180 en 240 245cm. Deze informatie vindt u terug op de desbetreffende product pagina.

Dit betekend dat rolgordijnen breder dan de stofmaat kan worden geleverd met een naad die zichtbaar kan zijn. Bij sommige stoffen is het echter mogelijk om de stof te keren en dus de breedte van de stof te gebruiken als hoogte. Voor meer informatie en mogelijkheden neem even contact met ons op. 

 

- Is het mogelijk het boven profiel van het rolgordijn uit te voeren in een cassette?

Een cassette-uitvoering inclusief zijgeleiding is mogelijk en er zijn meerdere opties. Bij Verano producten staan deze op de website. Voor budget producten met cassette graag even contact met ons opnemen.

- Blijft het doek van een rolgordijn wel mooi recht hangen?

Bij rolgordijnen is bolling van de zijden mogelijk, de zogenaamde cupvorming. Cupvorming is niet uit te sluiten, de maximale tolerantie hiervoor is 2,5% per strekkende meter.

Bij grote breedtes kan de bovenbuis licht gaan doorhangen, waardoor plooivorming in het doek ontstaat.  

Bovenstaande afwijkingen vallen niet onder de garantie maar zijn normale eigenschappen van het product.

- Ik wil eerst een testorder plaatsen en daarna voor de hele verdieping rolgordijnen bestellen. is de kleur van de stof gegarandeerd hetzelfde?

Verschillende productiepartijen materiaal kunnen onderlinge kleurverschillen vertonen. Wij houden daar in de productie rekening mee door het materiaal uit een kleurbad te nemen. Voor herhaalde orders kunnen wij dit niet garanderen. Wij raden aan indien mogelijk altijd zoveel mogelijk orders voor dezelfde ruimte in een keer te bestellen.

- Wat is het verschil tussen een verduisterende en lichtdoorlatende (semi transparante)  stof?

Een verduisterende stof laat geen licht door en is daardoor met name geschikt voor slaapvertrekken. Een lichtdoorlatende stof kan doorkijk geven (afhankelijk van het type stof), maar vooral belangrijk is dat er wel licht door kan.

Let op: een rolgordijn met verduisterende stof kan aan de zijden nog lichtkieren openlaten.

- Hebben jullie ook speciale stoffen voor de kinderkamer?

Onze collectie op de site omvat o.a. patronen en kleuren welke zeer geschikt zijn voor kinderkamers.

- Hoe reinig ik het doek?

Wij adviseren u de stoffen te reinigen enkel met een niet pluizende, licht vochtige doek zonder schoonmaakmiddelen.

- Zijn de stoffen geschikt voor de badkamer?

De stoffen die we voeren kunnen prima vochtig worden of vochtig worden afgenomen. Verwering van stoffen door gebruik in vochtige ruimten of buitenshuis valt echter niet onder garantie.

We adviseren onze rolgordijn te monteren in goed geventileerde ruimten.