Bamboe Jaloezieën

Van een huis een thuis maken, daarvoor is het hebben van jaloezieën in uw huis onmisbaar. Met bamboe jaloezieën wordt er een positieve verandering teweeggebracht in de betreffende kamer. Een bamboe jaloezie is zo in te stellen dat u zelf bepaalt hoeveel licht er naar binnen komt. Populaire keuzes zijn de houten jaloezieën en bamboe jaloezieën. Tijdloos, stijlvol en natuurlijk zijn zomaar wat kernwoorden die dit type jaloezie goed omschrijven.

Bij het ochtendgloren kunt u vol genieten van de eerste zonnestralen van die dag, terwijl u enkele uren later kunt besluiten om het zonlicht dat de kamer binnenkomt enigszins te reduceren. Zo kunt u ongestoord werken, een filmpje bekijken op de laptop of bezoek ontvangen, zonder dat het licht een storende factor betekent.

2 artikel(en)

per pagina

2 artikel(en)

per pagina

Zijn bamboe jaloezieën geschikt?

Een landelijke look is één van de meest populaire interieurstijlen van het moment waarbij veel gebruik gemaakt wordt van houten en bamboe jaloezieën. Deze ook wel rustieke stijl genoemd, wordt gekenmerkt door het gebruik van aardse kleuren, zoals bruin, blauw en donkergroen. In een dergelijk interieur past zowel bamboe als hout dus uitstekend. Houten en bamboe jaloezieën hebben een zeer natuurlijke uitstraling. Ze ogen robuust en chique. Ze geven de betreffende kamer een bepaalde warmte mee. Een enigszins voor het oog koud aanvoelende kamer kan met dit soort jaloezieën snel worden omgetoverd tot een kamer die tot leven komt en die uitnodigt om er meer tijd in te spenderen. Het staat overigens ook prachtig in een modern aangeklede woning in wit en grijs tinten. Wist u dat de keuze voor materiaal mede bepaalt wat de lichtkleur en warmte is van het licht van de kamer binnenkomt? Ook daarom zijn houten en bamboe jaloezieën ontzettend gewild en lijkt het einde nog lang niet in zicht. Eigenlijk is dit type jaloezie geschikt voor ieder interieur en iedere ruimte van het huis.

Creeër een warm thuis

Ook op het gebied van privacy zorgen houten en bamboe jaloezieën gewoon voor een veilig en fijn gevoel. Het biedt niet alleen bescherming, het is dé finishing touch om de kamer zo sfeervol mogelijk aan te kleden. Wij bieden verschillende soorten jaloezieën aan, waardoor het lastig kan zijn om te besluiten welk type u aanspreekt én ook nog eens een aanwinst is voor de kamer. Het eerste heeft te maken met persoonlijke smaak, terwijl u bij het tweede vast best een beetje hulp kunt gebruiken. We helpen u graag met het maken van een keuze.

Eigenschappen van bamboe

Bamboe lijkt sterk op hout, maar is een grassoort. Bamboe is veel dunner is dan hout. Hierdoor kan er meer natuurlijk daglicht naar binnen komen. Bamboe groeit veel sneller dan hout en groeit zelfs gewoon door na kapping. Hierdoor kan er al snel weer opnieuw geoogst worden. Bamboe is dus met het oog op de natuur zeker een verantwoorde keuze. Ook niet onbelangrijk, dit materiaal is voor de portemonnee een voordelige optie.

Ladderband of ladderkoord

Standaard kunt u kiezen uit een ladderband of ladderkoord. De keuze is bepalend voor de uiteindelijke look en feeling van niet alleen de jaloezieën, maar ook voor het complete interieur. Het is dus van belang om een goed doordachte keuze te maken. Ladderkoorden zijn ervoor om zo min mogelijk op te vallen, terwijl ladderbanden juist echt aanwezig mogen zijn en staan voor een luxere uitstraling.

Wilt u persoonlijk door ons geholpen worden bij het maken van een keuze? Wij staan graag voor u klaar met professioneel advies.