Houten Jaloezieën

Houten jaloezieën van Budgetjaloezieën.nl hebben een warme, natuurlijke uitstraling. Ze zijn flexibel, tijdloos en populair bij jong en oud. De jaloezieën zijn verkrijgbaar in lindehout ook wel Basswood genoemd en in bamboe. Ze zijn goedkoop in aanschaf en gaan lang mee. Onze collectie bamboe jaloezieën bestaat uit 5 prachtige kleuren waarvan u zeker onder de indruk zult zijn.

Nadat u uw keuze hebt gemaakt en ons de maten van uw vensters hebt gestuurd, maken wij uw jaloezieen perfect op maat en leveren binnen 2 weken.Op=Op artikelen maken wij niet op maat. Op elk product krijgt u 2 jaar garantie. Wij leveren onze houten jaloezieën altijd met een bijpassende sierkoof.

11 artikel(en)

per pagina

11 artikel(en)

per pagina

Voordelen van lindehout

Onze houten jaloezieën zijn gemaakt van lindehout ook wel Basswood genaamd. Deze houtsoort is licht in gewicht en voldoende sterk en stabiel voor een jaloezie. Daarbij heeft het een regelmatige opbouw en een zachte structuur met een prachtige, fijne nerf. Deze nerf komt nog mooier tot zijn recht na het lakken. U kunt natuurlijk ook kiezen voor bamboe. Voordelen van bamboe Bamboe jaloezieën zijn lichter in gewicht en sterker dan lindehout. Het is een veelgevraagde raamdecoratie die in elk interieur past. Doordat bamboe sneller groeit dan lindehout, is het ecologisch gezien een meer verantwoorde keuze.

Houten jaloezie, waaruit bestaat het

Houten jaloezieën van Budgetjaloezieen bestaan uit een metalen bovenbak waarin de ophangmechaniek en kantelmechaniek zijn geplaatst. Dit mechanisme werkt door middel van ladderkoorden of ladderband. De onderste lamel en de koorden of het ladderband zijn verbonden met een dikkere onderlat om de zonwering netjes in positie te houden. De kleur van ladderkoord en ladderband zijn afgestemd op de kleur van de jaloezie, maar kunt u ook laten contrasteren. Op de gedetailleerde productpagina vindt u de kleuren. U kunt hier onze meetinstructies downloaden.

Houten jaloezieën en de werking

Houten en bamboe jaloezieën zijn eenvoudig te bedienen. De lichtval en uw mate van privacy bepaalt u hiermee zelf. Het op en neerlaten van dit type zonwering doet u met de koorden die u door de jaloezieën ziet lopen. Met het ladderband of ladderkoord aan de zijkant kunt u de lamellen traploos kantelen in de stand die u wenst.

Houten jaloezieën en lamelbreedte

Houten raambekleding kunt u bij Budgetjaloezieën.nl kopen in de lamelbreedtes 25, 50 en 70 millimeter. Voor de juiste keuze kunt u het beste de grootte van uw venster aanhouden. Dat wil zeggen: des te groter het raam des te breder de lamel. Laat hierbij ook de oppervlakte van de ruimte en de afmetingen van andere ramen in het vertrek een rol spelen bij uw keuze. De meest gebruikte maat lamel is 50 millimeter. Voor deuren en kleine ramen is 25 millimeter een goede optie.

Extra opties voor uw nieuwe houten jaloezie

Houten jaloezieën van Budgetjaloezieën.nl zijn uitgerust met een standaard ladderkoord. Wilt u gebruikmaken van een andere optie dan zijn dit de mogelijkheden:

  • Ladderband: In plaats van het standaard koord gebruiken we katoenen ladderband van 25 millimeter breed. U kunt kiezen uit diverse kleuren
  • Kabelzijgeleiding: een functionele oplossing die uitsluitend geschikt is voor bevestiging aan deuren en kantelramen.
  • Retro jaloezie: deze keuze is enkel beschikbaar voor lamellen van 50 millimeter breed. Hierbij is de metalen bovenbak weggelaten en wordt het bedieningsmechanisme zichtbaar. Deze optie is van toepassing als u een nostalgische uitstraling wilt.
  • Klemsteun voor lamellen 25 millimeter: deze optie kunt u enkel toepassen bij kantelramen en standaard draairamen. De jaloezieën bevestigt u in dit geval niet met montagesteunen, maar met een klemsteun. Deze valt over het raam, zodat schroeven overbodig is.

Installeren van uw jaloezieën

Houten raamdecoratie van Budgetjaloezieën.nl laat zich eenvoudig aan plafond of kozijn monteren. Hiervoor vindt u in de verpakking 2 of meer montagesteunen. Bij elke jaloezie zit een duidelijke montage instructie. Wilt u uw raamdecoratie liever door Budgetjaloezieën.nl laten monteren? Meld u aan voor onze montageservice.

Twijfelt u of uw venster geschikt is voor houten of bamboe jaloezieën? Mail ons een duidelijke foto voor een gericht advies.