Jaloezieën

Het gebruik van jaloezieën als zonwering is ontzettend populair, vooral vanwege het grote aantal voordelen van het item. Zo kunt u de mate van privacy ermee bepalen en zelf instellen of en hoeveel licht u binnen wilt laten komen. Tegelijkertijd heeft het ook een geluidsisolerend effect. Ideaal wanneer de betreffende kamer anders toch enigszins hol klinkt waardoor geluiden extra versterkt worden.

Welke jaloezieën kies ik voor welke ruimte?

Jaloezieën kunt u plaatsen in elke kamer van het huis. Maar voor welk materiaal kiest u? Wordt het een aluminium, houten, bamboe of stoffen jaloezie? Elk van de materialen heeft z’n eigen unieke eigenschappen.

Lees verder >

24 artikel(en)

per pagina

24 artikel(en)

per pagina

Houten jaloezieën: Warme en natuurlijke look

Wilt u de natuur in huis halen? Dan zijn houten jaloezieën een goede optie. Ze passen eigenlijk in elke ruimte, maar bovenal daar waar een landelijk design doorgevoerd is. Dankzij de natuurlijke look wordt automatisch een warm gevoel gecreëerd. En daardoor ontstaat weer een prettige sfeer in huis. Houten jaloezieën hebben ook de eigenschap op een speelse manier met het licht om te gaan. Het geeft het licht een warme gloed mee, waardoor de betreffende ruimte ineens totaal anders aanvoelt qua sfeer. Ook praktisch gezien is dit soort raambekleding een uitstekende keus, omdat het erg gemakkelijk te onderhouden is. Doordat het minder stof aantrekt dan andere materialen bespaart u tijd die u kunt gebruiken om te genieten van uw interieur. Gezien al deze eigenschappen is het goed voor te stellen waarom houten jaloezieën momenteel erg trendy zijn. En het einde is daarvan nog lang niet in zicht.

Bamboe jaloezieën: Milieuvriendelijke keus

Bamboe is een veelzijdig materiaal. Dankzij de vochtbestendigheid kan het op elke plek in huis gebruikt worden, van woonkamer tot badkamer en van slaapkamer tot keuken. Het materiaal dat ook bekend staat om de warme uitstraling die het met zich meebrengt, maar dan net op een andere manier. Bamboe is in tegenstelling tot hout een plant in plaats van een boom. Bamboe groeit aannemelijk sneller dan een boom en kan daarom al snel geoogst worden. Het is ook compacter dan hout en daarom aanzienlijk lichter. Tel daar de slijtvastheid en de lange levensduur bij op en je hebt een raambekleding in huis die in vele opzichten milieuvriendelijk is. Juist in deze tijd waarin we ons steeds meer bewust worden van het milieu, groeit daardoor ook de interesse voor duurzame materialen. Er is één specifieke doelgroep waarvoor dit type raambekleding een uitkomst is, namelijk voor allergiegevoelige mensen. Bamboe trekt namelijk minder stof aan.

Aluminium jaloezieën: Strak en bestand tegen vocht

Aluminium jaloezieën zijn in de eerste plaats tijdloos en is daarom een veelgebruikt materiaal. Het niet onderhevig zijn aan trends maakt ze nog voordeliger dan ze al zijn, omdat u er veel langer plezier aan kunt beleven. Het enige nadeel dat er te bedenken is, is dat ze vrij koud aan kunnen voelen qua uitstraling. Maar daar is wat aan te doen. Versier de eventueel aanwezige vensterbank met vrolijk gekleurde items of verf het raamkozijn of de muur eromheen in een warme kleur. Zo wordt er een goede balans tot stand gebracht. Wanneer ze gebruikt worden voor kantoren, dan is dit uiteraard niet nodig. Juist op dit soort plekken is een strak design zonder poespas doorgaans gewenst.

Stoffen jaloezieën: Veel verschillende kleuropties

Stoffen jaloezieën zijn misschien wel de meest bekende en gekozen optie, mede omdat er zoveel keuze is in kleuren. Er zijn tot wel 25 kleuren om uit te kiezen. Wat voor interieur u dus ook heeft, een stoffen jaloezie vormt altijd een aanwinst. Het materiaal heeft de eigenschap rust in de kamer te brengen. Ze zijn eenvoudig omhoog te rollen wanneer u zicht naar buiten wilt creëren. Kies voor jaloezieën met een antistatische coating, zodat het onderhoud minimaal is.