Verticale lamellen textiel

Niet elke raambekleding past bij elk raam, in de betreffende kamer of bij het interieur. Het is dus belangrijk om zorg en aandacht te besteden aan het kiezen van het juiste product. In ons assortiment vindt u onder meer verticale lamellen textiel.

Ze worden gekenmerkt door een hoge kwaliteit, prachtige vormgeving en de eigenschap dat ze een grote bijdrage leveren aan de sfeer in huis. Deze mooi afgewerkte producten vindt u op onze website, waarbij we u graag kennis laten maken met ruime keuzemogelijkheden.

7 artikel(en)

per pagina

7 artikel(en)

per pagina

Onverminderde populariteit van verticale lamellen textiel

Al sinds jaar en dag wordt er gebruik gemaakt van verticale lamellen die nog altijd zeer gewild zijn. Dit type product bestaat al sinds het jaar 1963 en is in de loop der tijd zeer herkenbaar gebleven. De populariteit van dit item is zelfs gestegen, mede dankzij de moderne woningen van nu en het doorlopende streven naar het afleveren van het perfecte product. Nu is het zo dat zeker in nieuwbouwwoningen er steeds meer grote en hoge ramen zijn te vinden, bijvoorbeeld in de vorm van schuifpuien. Men verlangt steeds meer naar het verbonden voelen met de natuur, de omgeving én te profiteren van zoveel mogelijk daglicht. Nu zit er een belangrijk nadeel aan het binnen laten komen van daglicht door grote ramen. De ruimte warmt in snel tempo op zodra de zon er naar binnen schijnt, er is al snel sprake van hard licht en het is van grote invloed op het gevoel van privacy. Tijd dus om raambekleding te vinden die u laat profiteren van een comfortabel gevoel in huis. Verticale lamellen textiel bieden de oplossing voor al deze obstakels.

Simpel in gebruik

Het bijzondere kenmerk van verticale lamellen is natuurlijk dat ze uit verticale repen stof bestaan die onderling aan elkaar zijn verbonden. Doordat ze onderling met elkaar verbonden zijn, kunt u in een simpele beweging de stand van al deze lamellen veranderen. Nu komt er enige kennis om de hoek kijken bij het juist instellen van dit product. Er zijn namelijk verschillende standen mogelijk.

Eén van de mogelijkheden is om alle lamellen naar één kant te verschuiven, zodat het raam in zijn geheel zichtbaar is. Zeker in het geval van een schuifpui, kan dit een ideale oplossing betekenen. Ook wanneer u het raam wassen wilt, is dit een uitkomst. Dankzij de verticale lamellen is het een fijne bijkomstigheid dat u nog minder te maken krijgt met stof. En dit bevordert een hygiënisch huis.

Zo bepaalt u de stand van de verticale lamellen textiel

Er wordt vaak gedacht dat zodra de verticale jaloezieën loodrecht tegen het raam aan staan, ze op die manier het meeste licht doorlaten. Dat is echter een misvatting. Hierdoor ontstaat er wel een vrijer zicht naar buiten, maar is dit niet dé manier om voor veel licht te zorgen in huis. Dat kunt u het beste realiseren door de verticale lamellen textiel schuin in te stellen. Zo bereikt het licht niet alleen de omgeving rond het raam, maar komt het veel verder de woning binnen. En zo verandert u de kamer met één simpele beweging qua sfeer. Zacht licht doet namelijk erg veel met de gevoelsbeleving. En dankzij het textiel als materiaal wordt hier iets extra’s aan toegevoegd. Het textiel laat namelijk zelf al, in tegenstelling tot materialen als pvc en aluminium, een bepaalde mate van licht door. Het geheel sluiten van de verticale lamellen is aan te raden wanneer er sprake is van een overdaad aan zonlicht, men de kamer wil beschermen tegen te veel warmte, men behoefte heeft aan maximale privacy of juist wil genieten van de (geluids)isolerende eigenschappen van dit product.