Vragen over Plissegordijnen

-Wat is de levertijd van Plisse jaloezieen ?

Normaal gesproken krijgt u uw "Budget" producten binnen 14 dagen thuisbezorgd

Verano producten worden binnen 2 a 3 weken thuis bezorgd.

 

Wat is het verschil tussen Verano plisse gordijnen en Budget plisse gordijnen ?

Beide producenten gebruiken hoogwaardige materialen en componenten en beide geven dan ook 2 jaar garantie op hun producten.

Verano is echter ruimer in hun afmetingen en kent meer mogelijkheden m.b.t. opties, bediening en kleuren.

De afwerking van de Verano producten is net even ietsje mooier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gebruikte koordknopjes. Het verschil zit echt in de kleine details.

Verano heeft hun eigen bezorgdienst. Hierdoor is het mogelijk om grotere afmetingen zelf veilig af te leveren in auto's die speciaal voor het afleveren van raambekleding zijn ingericht.

De budget producten worden in de regel afgeleverd door UPS. 

- Wat is de kleur van het plisse profiel?

Bij de budget producten heeft U de keuze uit: Technisch zilver, Wit, Oud goud, Mahony,Wenge, Grafiet, Eiken, Grenen en Walnoot. 

Bij de Verano producten kunt u kiezen uit Wit, Technisch zilver of Beige

- Wat zijn de afmetingen van het plisse gordijn bovenprofiel?

bxh 23x22mm. Let op: enkel laags plisse stof is 20mm breed,

- Hoe kan ik voorkomen dat een plisse aan de bovenzijde een minder scherpe plooi in de stof heeft dan onderin?

Het is niet geheel te voorkomen dat door het gewicht de plooien van een plisse stof bovenin minder scherp worden bij gebruik. We adviseren u dan ook het product regelmatig geplisseerd (opgehaald) te laten hangen en niet alleen maar neergelaten te hangen. Indien de stoffen langdurig niet worden opgehaald kan het plisseren van de stof moeilijker gaan.

- Wat is de stofbreedte?

Enkellaags: 20mm Geplisseerd  

De stofbreedte voor onze Plisse gordijnen is afhankelijk van het materiaal dat u kiest en varieert tussen de 200cm en  240cm.

- Hoe is de bediening geregeld?

Standaard Trekkoord met koordrem. Bij de top-down versie worden onze Plisse gordijnen met handgrepen geleverd.

Uiteraard zijn er ook andere opties mogelijk welke wij niet op de website kunnen laten zien. Neem voor uw specifieke vereisten evn contact met ons op.

- Wat betekent standaard? Is dat hetzelfde als "top-bottom" bediening?

Vrijhangend betekend dat de Plisse aan de bovenzijde wordt bevestigd aan het kozijn. het kan dus enkel van boven naar beneden  worden neergelaten.

Bij de top-down versie word de Plisse door middel van geleide koorden zowel boven als onder vastgezet echter is de Plisse zelf zowel van boven als onder te bedienen.

De bediening voor het onderdeel en het bovendeel hebben dan ook beide handgrepen aan het profiel.

- Kan ik ook een plissegordijn met verduisteringsstof bestellen?

Jazeker! Onze Budget Oregano stof is leverbaar met pvc coating wat het een verduisterde stof maakt. en is leverbaar in 10 kleuren.Ook zijn er wel veel stoffen die relatief weinig licht doorlaten.

Vraag eventueel even om advies.   Er zal wel altijd licht aan de zijden zichtbaar blijven. Bij de plisse stoffen blijven ook wel koordgaatjes zichtbaar.

 -Over de verschillende coatings

Onze Plisse gordijnen hebben soms een speciale coating. In ons assortiment vindt u 2 verschillende coatings terug

-Parelmoer coatingeen parelmoerlaag aangebracht op de achterzijde van het doek. Deze speciale coating zorgt vooroptimale daglicht- en warmtewering.Deze laag is bijna niet zichtbaar. Deze coating is ook zeer nuttg voor ruimtes waar beeldschermen wrden gebruikt.

-Metalic coating: Deze stoffen zijn voorzien van een metaallaag op de achterzijde voor een hoge reflectiegraad en zijn hierdoor uiterst  isolerend.Deze laag kan afhankelijk van de stofkleur in meer of mindere mate zichtbaar zijn.