Vragen over Aluminium Jaloezieën

Wat is het verschil tussen Verano aluminium jaloezieen en Budget aluminium jaloezieen?

Beide producenten gebruiken hoogwaardige materialen en componenten en beide geven dan ook 2 jaar garantie op hun producten.

Verano is echter ruimer in hun afmetingen en kent meer mogelijkheden m.b.t. opties en kleuren.

De afwerking van de Verano producten is net even ietsje mooier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gebruikte koordknopjes. Het verschil zit echt in de kleine details.

Verano heeft hun eigen bezorgdienst. Hierdoor is het mogelijk om grotere afmetingen zelf veilig af te leveren in auto's die speciaal voor het afleveren van raambekleding zijn ingericht.

De budget producten worden in de regel afgeleverd door UPS. 

-Wat is de levertijd van Aluminium jaloezieen ?

Normaal gesproken krijgt u uw "Budget" producten binnen 14 dagen thuisbezorgd

Verano producten worden binnen 2 a 3 weken thuis bezorgd

- Wat is de kleur van de boven bak en onder lat?

De bovenbak, onder lat en alle koorden worden allen kleur gecoordineerd geleverd met de lamellen.

- Wat zijn de afmetingen van de boven bak en onder lat? Hoe bereken ik de pakkethoogten?

25mm lamelbreedte: boven bak (hxd) 25x25mm, onder lat hxd 12x25mm
50mm lamelbreedte: boven bak (hxd) 50x58mm, onder lat hxd 12x50mm

Let op: voor 50mm lamelbreedte wijkt de totale productdiepte na montage af van bovenstaande waarden. Dit komt door het gebruik van schaarsteunen welke voor zowel wand- als plafondmontage geschikt zijn. Deze steunen lopen ook achter het boven profiel en zorgen ervoor dat het product verder naar binnen komt te hangen. Omwille van de stabiliteit zijn er enkel universele schaarbeugels beschikbaar welke geschikt zijn voor zowel wand- als plafondmontage.

De pakkethoogten is de hoogte van de jaloezie in opgetrokken toestand inclusief het boven profiel en de onder lat (voor aluminium jaloezieën zijn de pakkethoogten klein). Vraag onze medewerkers naar de juiste waarden. 

- Kan ik ook meerdere Jaloezieën binnen 1 boven bak laten maken?

Op dit moment kunnen wij helaas deze optie nog niet aanbieden voor de Budget producten. Voor Verano prodcten kan dit wel. Neem even contact met ons op voor een prijsopgave.

- Kan ik de Jaloezieën ook uitrusten met ladderband?

De Jaloezieën met lamelbreedte 50mm zijn uit te rusten met ladderband. Wij bieden bij de buget jaloezieen een 25mm ladderband in diverse kleuren. 

De Verano jaloezieen kunnen uitgerust worden met 25mm of 38mm ladderband in diverse kleuren

- Ik wil grotere of kleinere maten dan de site aangeeft. Kan dit?

Grotere of kleinere Jaloezieën zijn wel soms mogelijk, maar leveren meestal ook beperkingen op. Een aluminium jaloezie kan bijvoorbeeld worden gemaakt vanaf 29cm breedte, maar dan kan de bediening niet aan 1 zijde worden gemaakt. Een jaloezie buiten de maximale maten kan wel worden geproduceerd maar valt niet meer onder garantie. Neem contact op met onze medewerkers vraag naar de mogelijkheden.

- Hoe wordt het tuimelen en optrekken geregeld?

De bediening is als volgt: voor 25mm lamel tuimelen met een tuimelstang, optrekken met koord. Voor 50mm lamel zowel tuimelen als optrekken met koord.

- Wat is zijgeleiding?

Aluminium Jaloezieën kunnen worden uitgerust met kabel zijgeleiding waardoor de jaloezie op het kozijn kan worden gespannen. Zijgeleiding is in het bijzonder geschikt voor deuren of kiep-kantelramen. De geleiding wordt gespannen met een sterke metaal draad, en vastgezet met speciale montageschoentjes. De zijgeleidingsoptie is voor zowel in als op de dag montage verkrijgbaar.

- Ik wil badkamerkwaliteit Jaloezieën maar de optie is niet weergegeven. Wat nu?

Badkamerkwaliteit betekent dat alle delen roestbestendig zijn. Deze optie is niet voor alle Budget Jaloezieën mogelijk. Badkamerkwaliteit is enkel verkrijgbaar in 25mm lamelbreedte in een beperkt aantal kleuren.

Verano biedt deze optie wel voor alle kleuren. Wel is dan de kleur keuze voor de boven bak en eonderlat beperkt tot 3 kleuren