Verticale lamellen aluminium

Er zijn vandaag de dag tal van raambekledingen waar u voor kunt kiezen. Eén daarvan zijn de verticale lamellen, onder andere verkrijgbaar in aluminium. Waar mensen vaak mee worstelen, is dat ze graag het zicht van buiten naar binnen willen beperken zonder het daglicht al te veel te willen belemmeren. Dit product wordt voornamelijk veel gebruikt om voor het plaatsen voor grote ramen. Mede om deze reden zijn verticale lamellen aluminium aan te raden. In deze tekst leest u meer over met name de functionele eigenschappen van dit product en het materiaal waar het van is gemaakt.

Verticale lamellen aluminium zijn herkenbaar aan de verticale stroken. Met het bedieningskoord kunt u ze in zijn geheel opzij schuiven of alleen de lamellen zelf qua stand veranderen. Doordat alle lamellen aan elkaar verbonden zijn, is het op die manier mogelijk om met één beweging alle lamellen in de juiste richting te laten bewegen. Zo bepaalt u zelf hoeveel daglicht u door wilt laten en in welke mate u van uw privacy wilt genieten.

2 artikel(en)

per pagina

2 artikel(en)

per pagina

Zoveel mogelijk privacy met behoud van daglicht

Steeds meer mensen vinden het belangrijk om zoveel mogelijk daglicht in huis te hebben. Daardoor worden de ramen van nieuwbouwwoningen ook steeds groter. Dat heeft echter één belangrijk nadeel, namelijk dat mensen van buitenaf zeer gemakkelijk naar binnen kunnen kijken. Daardoor krijgt u al snel het gevoel dat u opgesloten zit in uw eigen woning en u zich niet meer vrij kunt bewegen. Daarom is het kiezen voor verticale lamellen aluminium als raambekleding een logische keus.

Geheel sluiten van de verticale lamellen aluminium

Bijzonder detail is dat diverse lamellen vaak beschikken over een holle en bolle zijde. En dat is expres gedaan. Men heeft vaak de neiging om de bolle zijde naar buiten gedraaid te hebben. Echter is dat niet de beste oplossing om al het licht buiten te houden. U kunt namelijk in dat geval het beste de lamellen met de holle zijde naar voren draaien, omdat op die manier de lamellen zich het beste sluiten en door de bolle zijde het zonlicht weerkaatst wordt. En dat is het grote voordeel van een materiaal als aluminium. U kunt zich voorstellen dat verticale lamellen aluminium hierdoor ook erg geschikt zijn voor het voorkomen van te veel warmte binnen, waardoor het binnen behaaglijk blijft.

Daarnaast hebben ze, zodat ze helemaal gesloten zijn, een sterk isolerende eigenschap. En daar profiteert u van in de wintermaanden. Warmte verdwijnt zo minder gemakkelijk via het raam naar buiten en tegelijkertijd krijgt kou minder de mogelijkheid om de ruimte binnen te dringen.

Zodra de lamellen helemaal gesloten zijn kan er veel minder daglicht binnenkomen. Voor deze stand wordt doorgaans gekozen wanneer de zon fel de kamer in schijnt of de avond is aangebroken en de lampen aan gaan in huis. Aangezien dit product ook veel wordt gebruikt voor in kantoren, zorgt het hier juist ervoor dat mensen in aan aangename omgeving kunnen werken en geen beperkingen ondervinden van het zonlicht.

Zo creëert u het meeste daglicht

Om zoveel mogelijk daglicht naar binnen te krijgen is de beste oplossing om alle lamellen in zijn geheel naar één kant te verschuiven. Zo kunt u ook goed het betreffende raam wassen. Wat ook mogelijk is, is om de lamellen loodrecht richting het raam te plaatsen. Belangrijk om te onthouden is dat u op die manier wel het meeste zicht krijgt naar buiten, maar niet het meeste daglicht binnenkrijgt. Daarvoor kunt u het beste de verticale lamellen aluminium schuin draaien, afhankelijk van waar de zon vandaan komt.

Bekijk eens ons assortiment met verticale jaloezie lamellen aluminium.