Verticale lamellen pvc

Verticale lamellen staan onder andere bekend om hun tijdloze imago. Ze bestaan uit een heel aantal verschillende identieke stroken die verticaal te bedienen zijn. Met het bedieningskoord kunt u ze instellen in de gewenste stand. Ongetwijfeld hebt u ze vast al eens ergens voor de ramen gezien bij een woonhuis of kantoor. Maar wanneer kiest u nu voor dit product, zoals in de vorm van verticale lamellen pvc?

Hoewel lamellen tegenwoordig van uiteenlopende materialen gemaakt worden, waren de lamellen van pvc de allereerste raambekleding in deze vorm.

En nog altijd wordt hier veel gebruik van gemaakt. Ze zijn namelijk zowel erg praktisch, sfeervol en kennen brede gebruiksmogelijkheden. Of u ze nu in de woonkamer, slaapkamer of badkamer gebruiken wilt, het kan allemaal. Ze worden met name gebruikt voor ramen die omvangrijk zijn. Aangezien steeds meer woningen grote ramen hebben, omdat de bewoners een ruimtelijk gevoel en verbondenheid met de natuur belangrijke kernwaarden vinden, groeit als gevolg daarvan nog altijd de vraag naar dit soort lamellen.

1 artikel(en)

per pagina

1 artikel(en)

per pagina

Laat een prachtig zacht licht de ruimte opvrolijken

Met verticale lamellen pvc bepaalt u eenvoudig hoeveel daglicht er naar binnen komt en de mate van privacy die u ervaren wilt. Doorgaans houden we er niet zo van als er een overdaad aan zonlicht de kamer bereikt. Hierdoor warmt de kamer in kwestie al snel op, met als gevolg dat er van een comfortabel vertoeven geen sprake meer is. Tegelijkertijd is er altijd sprake van hard licht, dat natuurlijk weinig sfeervolle kenmerken heeft. Met verticale lamellen pvc kunt u door het veranderen van de stand van de lamellen de ruimte van een prachtig zacht licht voorzien. Wanneer u dit wenst, is het belangrijk om de lamellen niet in zijn geheel open te zetten. Hoewel het logisch lijkt dat op deze manier het meeste daglicht naar binnen kan komen, is dit juist niet het geval. U kunt het beste de lamellen schuin open zetten om dit te bereiken. U ontdekt dan ook dat er een heel andere sfeer in de ruimte ontstaat.

Tegelijkertijd zorgt het schuin open zetten er ook voor dat voor mensen van buiten het zicht naar binnen wordt beperkt. En zo behaalt u optimaal voordeel uit de verticale lamellen pvc. Er zijn weinig andere raambekledingen waarmee u én voor zoveel mogelijk daglicht zorgt én uw privacy optimaal bewaakt.

Voordelen van in zijn geheel sluiten van de verticale lamellen pvc

Er is uiteraard nog een belangrijke stand waar u uw voordeel mee kunt doen, namelijk het compleet sluiten de verticale lamellen pvc. Hier kunt u voor kiezen om voor volledige privacy te kiezen, het daglicht te weren of om gebruik te maken van het isolerende vermogen van dit product. In de winterperiode zorgt het geheel sluiten ervan dat warmte veel beter in de betreffende ruimte gehouden wordt. En daarmee bespaart u op de stookkosten. Aan de andere kant is het zo dat het sluiten ook voorkomt dat kou de kamer bereikt, waardoor u meer moet stoken om de ruimte aangenaam warm te houden.

Gemakkelijk schoon te maken

Dankzij het pvc als materiaal, vormt het geen probleem om het in contact te laten komen met vocht. Het ondervindt hiervan geen enkele hinder. Ze zijn gemakkelijk af te nemen met een vochtig doekje. Eventueel is het zelfs mogelijk om alle lamellen stuk voor stuk los te halen voor een intensievere schoonmaak. Veel mensen leggen ze bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd in een bad met speciaal schoonmaakmiddel. Dat is een uitkomst als ze in de loop der tijd een vettig laagje hebben gekregen. En mocht het voorkomen dat er in de loop der tijd door omstandigheden een lamel sneuvelt, dan is het altijd mogelijk om alleen deze lamel te vervangen in plaats van de verticale lamellen pvc in zijn geheel eraf te moeten halen.

Kortom, verticale lamellen zijn veelzijdig producten. Ze zijn verkrijgbaar in aansprekende ontwerpen en kleuren, waardoor u altijd de lamellen kunt vinden die passen in uw interieur.