Vragen over Houten Jaloezieën

Wat is het verschil tussen Verano houten jaloezieen en Budget houten jaloezieen?

Beide producenten gebruiken hoogwaardige materialen en componenten en beide geven dan ook 2 jaar garantie op hun producten.

Verano is echter ruimer in hun afmetingen en kent meer mogelijkheden m.b.t. opties en kleuren.

De afwerking van de Verano producten is net even ietsje mooier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gebruikte koordknopjes. Het verschil zit echt in de kleine details.

Verano heeft hun eigen bezorgdienst. Hierdoor is het mogelijk om grotere afmetingen zelf veilig af te leveren in auto's die speciaal voor het afleveren van raambekleding zijn ingericht.

De budget producten worden in de regel afgeleverd door UPS. 

-Wat is de levertijd van houten jaloezieen ?

Normaal gesproken krijgt u uw bestelling voor op maat gemaakte Budget houten of bamboe jaloezieen binnen 14 dagen thuisbezorgd.

De verano houten jaloezieen kennen een levertijd van 2 a 3 weken.

De Budget kant en klare hoten jaloezieen worden normaal gesproken binnen een week thuisbezorgd.

- Wat is de kleur van de boven bak en de onder lat?

De bovenbak en onderlat van de jaloezie worden in dezelfde kleurtoon uitgevoerd als uw kleurkeuze. Dit noemt men kleurgeco-ordineerd.

De Bovenbak wordt altijd afgedekt met een decoratieve sierlijst in dezelfde kleur en materiaal als de lamellen.

- Wordt de rest van de onderdelen in dezelfde kleur uitgevoerd?

Ja. Alle onderdelen (dus ook de koorden bijvoorbeeld) worden uitgevoerd in dezelfde kleurtoon als uw kleurkeuze. Dit geldt niet als u voor uitvoering met Ladder band kiest. De kleur van de band kan immers afwijken van de kleur van de lamel, afhankelijk van uw keuze.

- Wat zijn de afmetingen van de boven bak? Wat zijn de afmetingen van de sierlijst?

Afmetingen van de boven bak
25mm lamelbreedte: boven bak hxd 25x25mm, onder lat hxb 15x25mm 
50mm lamelbreedte: boven bak hxd 50x58mm, onder lat hxd 15x50mm.

Let op: de productdiepte wijkt af van bovenstaande waarden NA montage. Dit komt door het gebruik van schaarsteunen welke voor zowel wand- als plafondmontage geschikt zijn. De steunen voor 50mm lamelbreedte lopen ook achter het boven profiel en zorgen ervoor dat het product verder naar binnen komt te hangen. De beugel is dus mogelijk zichtbaar aan de straatzijde. Omwille van de stabiliteit zijn enkel deze universele schaarbeugels beschikbaar welke geschikt zijn voor zowel wand- als plafondmontage. Dit geldt voor lamelbreedten 50mm.

Afmetingen sierlijst 
De sierlijsten worden standaard dezelfde breedte gemaakt dan de bestelbreedte. Indien u deze breder wenst kan dit worden aangegeven onder opmerkingen van uw bestelling.- Worden de zijden van de lamellen ook gekleurd?

De zijden worden nagekleurd, behalve de lichte kleuren en Witte kleuren (ivm geringe afwijking met houtkleur).

- Zijn houten jaloezieën geschikt voor slaapkamers? Zijn houten jaloezieën isolerend?

De houten jaloezieën bestaan uit losse lamellen die bij het sluiten elkaar licht overlappen. Er blijven altijd lichtkieren (aan de zijden, maar ook tussen de lamellen) aanwezig. Houten jaloezieen nemen veel licht weg maar zijn geen verduisterend of isolerend product, zoals bijvoorbeeld stoffen overgordijnen.

- Wat is de pakketdikte van houten jaloezieën?

De pakketdikte is de dikte van het boven profiel inclusief de lamellen en de onder lat in opgetrokken toestand. De waarden worden bij benadering hieronder aangegeven.

Jaloezie hoogte            Pakkethoogte
 50 cm                          circa 13 cm
100 cm                         circa 17 cm
150 cm                         circa 22 cm
200 cm                         circa 26 cm
250 cm                         circa 30 cm

- Wat is het aantal banden op een houten jaloezie?

breedte tussen 40-89cm:

2

breedte tussen 90-149

3

breedte tussen 150-209

4

breedte vanaf 210-240

5


Het aantal banden kan nooit worden verminderd, daarmee wordt de maximale overspanning te groot en ontstaat kans op doorhangen. Het is wel mogelijk een band erbij te zetten. Een extra band kan bijvoorbeeld worden toegepast indien de afstand tussen de banden met een extra band meer in overeenstemming is met de afstand tussen de banden bij andere jaloezieën. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

- Wat is de breedte van het ladderband?

Bij de Budget producten is het ladderband altijd 25mm breed

Bij de Verano producten hebt u de keuze tussen 25mm en 38 mm breed ladderband

- Hoeveel moet ik aftrekken van de maat bij een erker om te voorkomen dat de jaloezieen in de hoek tegen elkaar aan komen?

25mm lamelbreedte:

Productdiepte na montage (incl. sierlijst): 46mm
Aftrek: 56mm INCL marge aan 2 zijden (bij rechte hoek)
 

50mm lamelbreedte:

Productdiepte na montage: 76mm (inclusief sierlijst)
aftrek: 86mm INCL marge aan 2 zijden (bij rechte hoek)

 

 

In een rechte hoek zijn de houten jaloezieën ook dichter bij elkaar te brengen door de sierlijsten niet mee te rekenen. De metalen boven profielen worden dan zo dicht mogelijk tegen elkaar gemonteerd, de sierlijsten dienen hier ter plaatse op te worden aangepast. De productdiepte na montage is dan 65mm ZONDER marge. Neem contact met ons op voor ondersteuning. 
 

- Mag ik de houten jaloezie in een badkamer gebruiken?

Onze houten jaloezieën worden veelvuldig in badkamers gebruikt, maar zijn niet specifiek geschikt gemaakt voor gebruik in deze "vochtige" ruimten. Het vochtgehalte in badkamers kan erg verschillen; derhalve wordt elke verantwoordelijkheid van budgetjaloezieen.nl uitgesloten bij gebruik in deze ruimten. Indien u zekerheid wenst adviseren wij in vochtige ruimten een daarvoor bestemd product te kiezen.

- Mag ik de houten jaloezieën boven een verwarming hangen?

Het plaatsen van een houten jaloezie direct boven een warmtebron is niet aan te adviseren. Hoewel de gebruikte houtsoorten (Basswood) zeer stabiel kan worden genoemd, blijft hout een natuurproduct wat onder invloed van vocht en warmteverschillen kan krimpen of uitzetten.

- Kan ik bredere of hogere jaloezieën krijgen dan op de site staat vermeld?

Neem even contact met ons op om uw benodigdheden te bespreken..