Veelgestelde vragen

 

Wat is zijgeleiding?

Bij binnenzonwering met zijgeleiding kan een jaloezie of plissegordijn worden gespannen op een raamkozijn of deurkozijn. Zijgeleiding is zeer geschikt voor toepassing op kantelramen en deuren. Het spannen van de geleiding gebeurt met een sterke metalen draad. De bevestiging met speciale montageschoentjes. Zijgeleiding is verkrijgbaar voor montage in of op het kozijn.

Ik wil een badkamerkwaliteit jaloezieën, waar vind ik die?

Binnenzonwering van badkamerkwaliteit is roestbestendig. Niet alle jaloezieën zijn hiervoor geschikt. Bij Budgetjaloezieën vindt u dit type aluminium jaloezieen van het merk Verano®.

Wat betekent top-down-bottom-up plissegordijnen?

Bij plissegordijnen kunt u ook kiezen voor een top-down-bottom-up versie. Hierbij kunt u de bovenkant en onderkant afzonderlijk van elkaar bedienen. Dit komt tot stand met geleidekoorden die u boven en onder kunt vastzetten. Beide delen van de gordijnen beschikken over een stevige handgreep aan het profiel. Daarnaast zijn ook andere opties mogelijk die niet op de website staan. Als u speciale wensen hebt, neem dan contact met ons op.

Kan ik kiezen uit coatings bij plissegordijnen?

Bepaalde zonwering zoals sommige plissegordijnen in onze collectie hebben een speciale coating voor het weren van daglicht en warmte. Voor dit doel kunt u kiezen uit onderstaande coatings:

Parelmoer coating: hierbij is de achterkant van het doek voorzien van een parelmoer laag die vrijwel onzichtbaar is. De laag houdt daglicht en warmte perfect tegen. Raambekleding met dit type coating is zeer populair in ruimtes waar beeldschermen worden gebruikt.
Metallic coating: hierbij is de achterzijde van het doek voorzien van een metalen laag. Hierdoor werkt de raambekleding reflecterend en isolerend. Afhankelijk van de kleur van de stof is de laag meer of minder zichtbaar.
Soorten stof bij rolgordijnen in plissegordijnen

Zonwering van verduisterende stof kunt u perfect in een slaapvertrek toepassen, omdat het geen licht doorlaat. Bedenk hierbij wel dat een rolgordijn van verduisterend doek aan de zijkanten lichtkieren openlaat. U kunt dit voorkomen door te kiezen voor een rolgordijn in een cassettesysteem. Een semi-transparante stof laat wel licht door. De mate van lichtdoorlating hangt af van de soort stof.

Hoe reinig ik de stof van zonwering?

Zonwering van Budgetjaloezieën houdt u eenvoudig schoon. Gebruik hiervoor een vochtige, niet pluizende doek zonder schoonmaakmiddel.

Zijn alle stoffen geschikt voor de badkamer?

De materialen van onze raambekleding kunnen in principe goed tegen tijdelijk vocht. Daarom kunt u ze ook met een vochtige doek zonder reinigingsmiddel schoonmaken. Wel is het raadzaam om rolgordijnen uitsluitend te monteren in goed ventilerende ruimtes. Verwering door gebruik in vochtige vertrekken of buitenshuis valt niet onder de garantie.