Transparant

Het is fijn om de keuze te hebben uit een ruim aanbod met rolgordijnen, maar dat heeft ook een belangrijk nadeel. Hoe kiest u uit alle mogelijkheden hét rolgordijn voor het gewenste raam? Daarvoor dient u eerst duidelijk te krijgen wat het doel moet zijn van het product. Een mogelijk nadeel dat vaak genoemd wordt is dat zodra een rolgordijn naar beneden is gerold, het de betreffende kamer donker maakt.

Mocht het om een slaapkamer gaan, dan is dat natuurlijk precies wat u wilt. Een ander verhaal is het wanneer het om een woonkamer gaat en u als gevolg daarvan midden op een stralende dag lampen aan moet doen. Gelukkig is daar een goede oplossing voor in de vorm van transparante rolgordijnen.

1 artikel(en)

per pagina

1 artikel(en)

per pagina

Transparante rolgordijnen geven sfeervol daglicht

Transparante rolgordijnen groeien in populariteit. De kopers zijn mensen die graag een te veel aan zonlicht willen vermijden, maar tegelijkertijd ook willen genieten van het daglicht. Met dit soort rolgordijnen zorgt u voor het creëren van een unieke sfeer door het veranderen van de kleur van de lichtinval. Er komt een helder maar zachter licht binnen, zodat u prima op de bank zonder lampje een boek kunt lezen, achter de pc kunt werken of visite kunt ontvangen. En dat scheelt ook weer onnodig energieverbruik, wat goed is voor het milieu en uw portemonnee.

Dankzij dit soort transparante rolgordijnen blijft er een vorm van contact met de buitenwereld behouden, maar biedt het tegelijkertijd een mate van privacy. Ruimtes waar rolgordijnen transparant een welkome aanvulling betekenen zijn, naast de woonkamer, ook de werkkamer of keuken.

Transparante rolgordijnen zijn er in uiteenlopende kleuren.

De meest gekozen kleur is wit. Dat komt omdat dit een neutrale kleur is en daarom nagenoeg bij elk interieur past. Dankzij deze rolgordijnen kan een kleine ruimte zomaar groter lijken dankzij het gebruiken van een wit transparant rolgordijn. Mocht u wit te wit vinden, dan is een crèmekleur een goed alternatief. Crème straalt een bepaalde zachtheid en warmte uit. Het is een kleur die niet overdreven aanwezig is, maar toch op een positieve manier opvalt. Transparante rolgordijnen in deze kleur voegen aan de meeste interieurs iets extra’s toe.

Mocht de betreffende kamer en het interieur al vrij wit zijn van zichzelf, dan is het voor te stellen dat u juist de transparante rolgordijnen meer wilt laten opvallen. De kleur zwart kan dan een uitkomst zijn. Slaat de schrik u om het hart bij de gedachte alleen al? Dat is niet nodig, want het product is immers transparant. Dat voorkomt dat het één groot in het oog springend vak wordt en de ruimte te donker wordt.

Een zwart rolgordijn past zo perfect in een modern interieur. Uiteraard zijn er naast wit en zwart nog een scala aan andere tussenliggende tinten mogelijk. Een gemeenschappelijke deler is dat het nagenoeg allemaal natuurtinten zijn.

Selecteer uw transparante rolgordijn op kwaliteit

Als potentiële koper van rolgordijnen is het niet alleen belangrijk om te letten op de uitstraling, maar ook te selecteren op kwaliteit. Met het merk Verano zit u altijd goed. Een groot pluspunt van rolgordijnen transparant van Verano is dat ze zijn gemaakt van hoogwaardig Trevira. Een belangrijke eigenschap is dat het brandvertragend werkt.

Mocht u een kaars in de vensterbank hebben branden die per ongeluk in contact komt met de raambekleding of in de keuken te maken krijgen met een vlam in de pan, dan profiteert u van de brandvertragende werking. Daardoor kunt u mogelijk niet alleen het gordijn zelf redden, maar voorkomt u ook dat de vlam overslaat naar andere delen van het huis. De rolgordijnen van dit merk zijn tevens eenvoudig te reinigen en zijn zeer kindveilig. Kortom, een ideaal product waarmee langdurig plezier gegarandeerd is.