Verduisterend

Het is heerlijk om een kamer te hebben die overladen is met licht. Toch kan er al snel sprake zijn van teveel (zon)licht. Hierdoor kan een ruimte al snel opwarmen. Fel zonlicht is daarbij ook erg akelig voor de ogen. Dat kan onder andere het geval zijn bij een opkomende of juist ondergaande zon.

Door het gebruiken van een verduisterend rolgordijn kunt u de hoeveelheid licht tot een aangename hoeveelheid reduceren of juist in z’n totaliteit wegnemen. Al onze verduisterende rolgordijnen hebben een isolerende en warmte reflecterende werking voor optimaal comfort.

5 artikel(en)

per pagina

5 artikel(en)

per pagina

Verduisterende rolgordijnen tegen een overdaad aan (zon)licht

Compleet verduisterende rolgordijnen worden veel gebruikt voor slaapkamers. Op die manier kan het kunstmatige licht (van lantaarnpalen, voorbijkomende auto’s) en het natuurlijk licht de kamer niet binnen dringen. Het betekent dat u sneller in slaap valt, dieper slaapt en zelfs een langere nacht kunt maken. Uitslapen is een stuk gemakkelijker, omdat uw hersenen een beetje voor de gek worden gehouden. Een nadeel? Het kan lastiger zijn om op tijd uw bed uit te komen om dezelfde reden.

Soms kunt u in huis het gevoel hebben dat het tocht. Dat kan door het ontbreken van dubbelglas in ramen. Ook dan zijn verduisterende rolgordijnen op maat de perfecte keus om de tocht voorgoed het nakijken te geven. Het scheelt ook nog eens stookkosten en zorgt voor een groter woonplezier. Ook met het oog op privacy zijn verduisterende rolgordijnen op maat een goede keuze.